Z obrtjo smo začeli leta 1986 in se ukvarjali s pletenjem puloverjev, ženskih kril, jopic … po meri vsakega posameznika na gospodinjskih pletilnih strojih.

Leta 1990 smo pričeli s pletenjem bombažnega džersija. Pri tem uporabljamo egiptovski dolgovlaknati bombaž. Surovo blago se barva v slovenski tovarni, kjer za barvanje uporabljajo biološke barve. Iz barvanega blaga izdelujemo izdelke za dojenčke, otroke in odrasle. Vse izdelke izdelamo v lastni delavnici in so SLOVENSKEGA POREKLA.

Poleg lastnega bombažnega blaga uporabljamo tudi bombažno blago z elastanom, pliš, velur, razna elastična pletiva …

Izdelujemo zgornje majice za dojenje, ki omogočajo mamicam zdravo, udobno in diskretno dojenje kjer koli.

V ponudbi imamo razne majice, polo majice, tunike, pižame, trenirke, hlače za prosti čas, pajkice …

Vse naše izdelke izdelamo tudi po vaših merah in željah.

Nudimo vam tudi OBRAZNE PRALNE BOMBAŽNE MASKE

Nakup mask na spletni strani katalonca.si

Maske so narejene iz dvoslojne 100% bombažne gosto tkane tkanine. V zgornjem delu je žička za nosno tesnenje / prilagoditev maske. Maske imajo pri strani elastiko za namestitev za ušesa.

Sestava materiala: 100% bombaž 

Standard:  Oeko-Tex® Standard 100

Vzdrževanje: 95°C 

VZDRŽEVANJE IZDELKA:

– Da bi oblačila čim dlje ohranila svojo obliko, barvo in elastičnost, je pomembno opozoriti na pravilno nego izdelkov.

– Na všivnih etiketah vsakega izdelka so všite oznake, ki narekujejo, kako je potrebno izdelek negovati.

– Pred pranjem izdelke vedno obrnemo na notranjo stran. Na ta način bodo oblačila obdržala svež videz in naravne barve.

– Belo perilo operemo z univerzalnim pralnim sredstvom. Za barvasto perilo pa uporabljamo prašek za občutljivo perilo.

– Izdelkov nikoli ne sušimo na soncu. Izpostavljenost neposrednemu sončnemu sevanju lahko povzroči porumenitev oziroma spremembo barve izdelka. Po sušenju likanje večinoma ni potrebno.

NAVODILA ZA DOMAČO UPORABO PRALNIH BOMBAŽNIH MASK:
– Maska je namenjena večkratni uporabi
– PRED NAMESTITVIJO MASKE SI UMIJTE ALI RAZKUŽITE ROKE
– Elastična trakova namestimo za ušesa
– Masko namestite na obraz od zgornjega dela nosnega korena preko ust in pod brado, da se maska tesno prilega obrazu. Pravilno nameščena maska mora pokrivati usta, nos in brado – maske nikoli ne nosimo »zložene« pod nosom ali pod brado!
– Nosno sponko oblikujemo okoli korena nosu, da se čim bolj prilega obrazu
– Masko primemo za zgornji in spodnji rob ter jo razpremo
– Maske se med uporabo ne dotikajte, v primeru dotika si vedno umijte ali razkužite roke!!! (Tako preprečite prenos mikrobov).
– Po 2 urah ali v primeru ovlažitve maske le to odstranite s prijemom za trakove ali elastiki, Maske se nikoli ne dotikajte spredaj.
– Ob odstranjevanju maske glavo držite naravnost (ne glejte navzdol), s tem preprečite raztros mikrobov iz površine maske po vaši obleki.
– PO ODSTRANITVI SI OBVEZNO UMIJTE ALI RAZKUŽITE ROKE

VZDRŽEVANJE
Maske niso izdelane v sterilnem okolju, zato vam pred prvo uporabo priporočamo pranje oziroma vsaj prelikanje maske z likalnikom. Po uporabi masko odložite na določeno mesto, da ne bodo prihajale v kontakt s čistim perilom, materialom.
Z maskami po uporabi ravnajte previdno ter odgovorno. Za odstranitev maske primite za konce elastike ter previdno snemite z obraza. Maske uporabljate na lastno odgovornost!
Masko lahko prelijete z vročo vodo (90-95oC) pustite namočeno par minut (2-5 min). Po končanem namakanju masko samo primite za elastiko in jo dajte sušiti. Ko je suha, jo še prelikajte. Mask ne mencajte ali drgnite v nosnem predelu zaradi žice.

OPOZORILO
Maske niso atestirane in nimajo certifikata. Niso medicinski pripomoček, pomagajo pa pri zmanjševanju prenosa virusov in služijo kot dodatna osebna zaščita pred prenosom kapljičnih okužb ter zagotavljajo višjo stopnjo zaščite sebe in okolice.
PREPOVEDANO JE MASKO STERILIZIRATI V MIKROVALOVNI PEČICI (maska vsebuje žico in lahko pride do vžiga) !!!